Güncel Haberler
Hem şerbetli hem hafif: Kıbrıs tatlısı tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Tohum pastası, krem ve sorbe ile üç kez mutluluk sunan Kıbrıs tatlısı, son yıllarda masaların yıldızı oldu. Pratik üretim ve hafif tadı olan konukların favorisi.
Abbone tamamen ton

Kamu: 07.05.2025 – 13:19
Ne baklava kadar ağır ne de pirinç puding kadar basit … Kıbrıs tatlısı, şerbet ile tatlılara modern bir yorum getiriyor. Merkezi katmanda çok sayıda hindistancevizi ve ceviz ile zenginleştirilen düzensiz kek, tatlısını vanilyalı krem dökülmüş kekin zarafetine götürür. Kıbrıs mutfağıyla doğrudan bir bağlantısı olmasa da, adını hafifliğinden ve Akdeniz esintisinden almış gibi görünen bu tatlı, çay saatleri için vazgeçilmez olarak aday gösteriliyor. İşte ayrıntılı tarif …
Kıbrıs tatlı tarifi
Malzeler
Pasta için:
- 3 Yumurta
- 1 bardak pudra şekeri
- 1 bardak yağ
- Ekmek kırıntılı 1 bardak
- 1 bardak semolina çayı
- 1 bardak hindistancevizi
- 1 paket cam tozu
- 1 bardak ince çekilmiş ceviz
Şerbet için:
- 1.5 su bardağı su
- 1 bardak pudra şekeri
- Birkaç damla limon suyu
Krem için:
- 1 litre süt
- 1 bardak pudra şekeri
- 1 bardak un
- 1 Paket Vanilin
- 1 paket çırpılmış toz kremi
Yapı
- Sorbet'i hazırlayın: suyu ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra, 10 dakika boyunca düşük ateşte pişirin. Limon suyunu ekleyin ve sobadan çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Pastayı hazırlayın: Yumurtaları ve şekeri folyo yapana kadar çırpın. Sonra yağ, düzen, hindistancevizi, mide unu, maya ve ceviz ekleyin. Spatula ile karıştırın ve meshedilmiş borcu dökün. Önceden ısıtılmış bir fırında 170 ° C'de 30-35 dakika pişirin.
- Kek için şerbet: Soğutulmuş sorbeti fırından çıkan sıcak kekin üzerine dökün. Sorbet'i bir tarafa tamamen çekmek için pastayı batırın.
- Kremayı hazırlayın: Süt, un ve şekerle sürekli pişirin. Göz olmaya başladığında, vanilyayı ekleyin ve sobadan çıkarın. Isıtmadan sonra, şantiyeyi toz haline getirin ve mikserle 2-3 dakika çırpın.
- Katman tatlısını hazırlayın: Kremayı şerbeti tamamen çeken ve doğru bir şekilde yayan kekin üzerine dökün. Buzdolabında en az 2-3 saat (tercihen 1 gece) dinlenme.
- Dekorasyonla servis yapın: Çok fazla hindistancevizi serpebilir ve fındık veya fıstıkla süsleyebilirsiniz.