Güncel Haberler

“Gazze, Filistin idaresinde olmalıdır” – Son Dakika Haberleri

Katar Dışişleri Bakanı, Ortadoğu gezisi kapsamında başkent Doha’ya gelen Amerikalı mevkidaşı Antony Blinken ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Gazze’deki olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Müzakere sürecinin devam ettiğini ancak bazı zorluklarla karşılaştıklarını kaydeden Al Sani, “Üst düzey Hamas yetkililerinden birinin (Hamas Siyasi Bürosu Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri) öldürülmesi bu karmaşık süreci etkileyebilir” dedi. Dedi.

Al Thani, zorluklara rağmen taraflarla müzakerelerin sürdüğünü, Gazze’de ateşkesin sağlanması, yardım akışının artırılması ve tutukluların kurtarılması konusunda bir an önce anlaşmaya varmaya çalıştıklarını vurguladı. piyasaya sürülmüş.

Al Thani, “Gazze Filistin topraklarının bir parçası, Filistin yönetimi altında olması gerektiğini ve burada yalnızca Filistin halkının karar verme hakkına sahip olduğunu” vurguladı.

Orta Doğu turu kapsamında Türkiye ve Ürdün’ün ardından Katar’a gelen Blinken’in, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, İsrail, Mısır ve Batı Şeria’yı da kapsadığı belirtiliyor.

Blinken, ziyaret kapsamında Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamed Al Thani ile de görüştü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking