Güncel Haberler

İtalya’da hastaneler çöküşün eşiğinde: Roma’da binden fazla hasta sıra bekliyor

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

İtalyan Acil Tıp Derneği’ne göre durumun en dramatik olduğu bölge, hastaneye kaldırılmayı bekleyen binin üzerinde hastanın bulunduğu Roma ve çevresi.

REKLAM

İtalya’da acil servislerin çökmenin eşiğinde olduğu ve ambulansların önünde uzun kuyruklar oluştuğu bildirildi.

İtalyan Acil Tıp Derneği’ne (Simeu) göre, Lombardiya gibi bölgelerde hastalar ücretsiz yatak için bekleme salonlarında saatler harcıyor.

Torino gibi şehirlerdeki hastanelerdeki aşırı kalabalık, sedye sıkıntısına yol açtı.

Ancak Simeu’ya göre durumun en dramatik olduğu bölge, binden fazla hastanın hastanelere kabul edilmek için sıraya girdiği Roma ve çevresi.

Simeu başkanı Fabio de Laco, “Hizmeti garanti etmeye çalışıyoruz ancak kendimizi son derece zor bir durumda buluyoruz” dedi. Aşağıdaki gibi konuşun.

Derneğe göre Piedmont’ta bekleyen hasta sayısı 500’e ulaşırken, Lombardiya ve başkenti Milano’da acil servislerdeki bazı yatakları “boşaltmak” için normal hastane kabulleri askıya alındı.

Hastanelerin çöküşünün arkasında ne var?

İtalyan sağlık sistemi üzerinde baskı oluşturan hastaneye başvurulardaki artış, “özellikle yaşlılar arasında solunum yolu hastalıklarının” artmasıyla bağlantılı.

De Laco yerel basına verdiği demeçte, “Covid geçen hafta biraz hafifledi, grip yayılıyor, ancak diğer virüsler de hastanelerde ‘aşırı kalabalıklaşmaya’ ve acil servisler üzerinde çok güçlü baskıya neden oldu.” dedi. dedi.

“Bazı bölgeler, hastanelerdeki ve sağlık şirketlerindeki aşırı kalabalıkla mücadele etmek için ek yatak bulma planları uygulamaya koydu, ancak hastane yatakları kronik olarak kısa olduğundan, cerrahi gibi diğer uzmanlık alanlarından yatak satın almaktan başka yapacak hiçbir şey yok. Tabii ki bu sorunu çözmüyor bile” dedi De Laco.

Yüksek Sağlık Enstitüsü’nün son epidemiyolojik bültenine göre, aslında 18-24 Aralık dönemindeki grip salgını eğrisi “önceki sezonlarda ulaşılamayan bir değer gösterdi”.

Enstitü, durumun istikrara kavuşturulmaktan uzak olduğunu bildirdi.

İtalya’nın önde gelen ulusal gazetelerinden La Repubblica, “Hastaneler uçurumun kenarında” manşetiyle konuyu ele aldı.

Doktorlara tatil yok

Simeu de Laco başkanı, İtalyan kamu sağlık sistemindeki çoğu doktorun Noel tatili sırasında dinlenemediğini vurguladı.

Tatillerin “lüks” olduğunu belirten de Laco, Torino’daki doktorların büyük çoğunluğunun Noel döneminde aralıksız çalıştıklarına dikkat çekti.

Tatil sonrası okulların açılmasıyla birlikte önümüzdeki hafta beklenen grip salgınının henüz zirve noktasına ulaşmaması nedeniyle uzmanlar İtalyanlara aşı yaptırma çağrısında bulundu.

Merkez sol Demokrat Parti’den bölgesel meclis üyeleri Massimiliano Valeriani ve Emanuela Droghei Salı günü başkentteki iki hastaneyi ziyaret etti. Her ikisi de “hasta sayısının çokluğu” nedeniyle “çok karmaşık” bir durumla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking